Diş Beyazlatma

8.07.2024

DİŞ BEYAZLATMA

Diş beyazlatma işlemleri olarak ifade edilen bleaching, dişlerin renginin diş hekimi kontrolünde çeşitli uygulamalardan faydalanılarak ağartılması işlemidir. Farklı uygulamalar sayesinde ortaya çıkarılan beyazlık, düzenli bir şekilde ağız bakımına dikkat edilmesi ile etkisini bir sene kadar devam ettirebilir.

Dişlerin Beyazlığını Kaybetmesinin Sebepleri

Çocukluk dönemlerinde dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, anne karnındayken ya da bebeklik zamanında maruz kalınan bazı antibiyotik ilaçlar, içilen sularda yer alan flor miktarı, günlük hayatta tüketilen yiyecek ve içecek (sigara, kahve ve çay gibi boyayıcı maddeler) dişlerde renklenmeye sebep olabilir.

Dişlerde ortaya çıkan bu renk değişimi ikiye ayrılmaktadır:

· İç Renklenme: Fırçala işlemi ile yok edilemeyen dişlerin içerisine işlemiş olan lekelerdir. Dişlerin oluşumları sırasında ortaya çıkan yapısal bozukluklar (ilaçlara ya da fazla flor alımına bağlı vb.) da bu sınıfa girer. Beyazlatma işlemi bu tür vakaların pek çoğunda başarılı olur.

· Dış Renklenme: Diş yüzeyine boyayıcı özelliğe sahip olan gıdaların yapışması sonucu ortaya çıkan renklenmedir. Çoğunlukla diş taşı temizliği tedavisinden sonra bu lekelerin yok edilmesi mümkündür.

Farklı renklenmeler farklı tedavilerin uygulanmasını gerektirir. Bu sebeple hangi tedavi yönteminin uygulanması gerektiğine diş hekimimizin vermesi en mantıklı karardır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri ile dişler kişiye göre 10 tona kadar açılabiliyor. Diş beyazlatma işlemi iki şekilde yapılabiliyor.

Diş Beyazlatma Tedavisine Neden İhtiyaç Duyulur?

Kişisel bakımına özen gösteren kişiler için dişlerin görünümü çok önemlidir. Dişlerde ortaya çıkan şekil ve renk bozuklukları psikolojik problemlere bile yol açabilir. Bitkisel yöntemler kullanılarak evde uygulanabilen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin yanı sıra diş hekimliğine estetik ve restoratif maddelerin gelişmesi ile beraber pek çok renk, şekil ve konum bozukluğu sorunu kolay bir şekilde çözülmektedir.

Evde uygulanan karbonatla diş beyazlatma yöntemi, beyazlatıcı özelliğe sahip olan diş macunları ve diş beyazlatma kalemleri dişe geri dönüşü olmayan zararlara sebep olabilir. Bundan dolayı dişlerin uzun süre ve problemsiz bir şekilde beyazlatılması için alanında uzman bir diş hekiminden yardım alınması ve profesyonelce diş beyazlatma işlemi yaptırılması gerekir.

Yol Tarifi Al
×
×